FOOD: Healthy pumpkin apple soup

1/20/2014




Het boek 'gezond genieten' van Amber Albarda ligt al maanden in huis. En aangezien we drie maanden lang heel erg vet, heel erg veel en heel erg ongezond Zuid-Amerikaans eten hebben genuttigd, wordt het hoog tijd voor wat meer gezonde voeding.

Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
- 1 kilo pompoen
- 2 uien
- 2 grote appels (elstar/jonagold)
- 3 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- zoud en versgemalen peper of chilipoeder
- 1 liter (biologische) groentebouillon
- eventueel geserveerd met walnootpesto

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de uien in grote stukken. Schil de appels en snijd ook deze in blokjes. Meng dan in een ovenschaal de pompoen, uien, knoflook, appel en olijfolie. Zorg ervoor dat alles goed met olie bedenkt is. Voeg vervolgens de zout en chilipoeder toe. Zet de ovenschaal zo'n 40 minuten in de oven (af en toe even omscheppen) tot het goudbruin en zacht is. Pureer vervolgens alles in de keukenmachine tot een gladde puree. Breng de bouillon aan de kook en roer vervolgens de puree door de bouillon. Et.. Voila! Een heerlijke gezonde pompoen-appel soep. Eventueel te serveren met walnootpesto, deze komt binnenkort online. 

Buen provecho!
Liefs,
Sharon